✓ Vandaag besteld voor 16:00 = Vandaag verzonden | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

21 diner tips: wat jij nodig hebt om er een succes van te maken

Een 21 diner is een speciaal moment voor de jarige, vrienden en vriendinnen en natuurlijk voor de familie. Vaak wordt er voor deze leeftijd een speciaal moment van gemaakt om dit te vieren. Het gebeurt je waarschijnlijk niet dagelijks dat je zo een groot diner moet organiseren en er komt vaak meer bij kijken dan je van te voren denkt. Om jouw 21 diner succesvol te laten verlopen lees je hieronder de beste 21 diner tips inclusief productenlijst!

De beste 21 diner tips op een rijtje

 • Maak de gastenlijst
 • Kies een leuk thema
 • Denk na over de tafelopmaak
 • Maak de gerechten niet te moeilijk
 • Kleed de ruimte aan met duurzame versiering
 • Geef een herinnering mee
 • Maak een Spotify lijst aan
 • Zorg dat je zelf kunt genieten

Maak de gastenlijst

Wil je echt groot uitpakken of houd je het klein? Het is jouw speciale dag dus jij mag bepalen met wie je dit wilt vieren. Denk erover na wie het goed met elkaar kunnen vinden zodat het extra gezellig is! Het is handig om ruim van te voren aan te geven op welke datum jij het wilt vieren om te zorgen dat iedereen tijd vrij kunt houden. 

confetti

Kies een leuk thema

Bij een 21 diner hoort een thema of dresscode voor de avond. Vaak zijn deze thema's wel chic, dus een Hollandse avond kun je bewaren voor een andere keer. Het voordeel van een thema kiezen is dat iedereen weet wat voor outfit er van hem of haar wordt verwacht en ook al wat voorwerk moet doen voor de grote dag! Leuke thema's zijn:

 • Pastel 
 • Summer chic
 • Roaring twenties
 • Cocktail
 • Black tie

Denk na over de tafelopmaak

Een mooi opgedekte tafel is een van de belangrijkste details van een 21 diner. Het leukste is om de tafelopmaak aan te passen aan het door jou gekozen thema voor de avond. Denk goed na over de tafelindeling en schaf dan ook papieren naamkaartjes aan waar je iemand zijn naam kan opschrijven. Als de gasten arriveren zijn ze erg benieuwd waar ze aan tafel mogen aanschuiven! Kleed de tafel verder aan met leuke versiering zoals houten hartjes, een mooi tafelkleed, dinerkaarsen en schattige vaasjes met bloemen. 

21 diner tafelopmaak

Maak de gerechten niet te moeilijk

Heerlijk eten hoeft niet moeilijk te zijn! Als je voor veel mensen kookt is het belangrijk om niet te ingewikkelde gerechten te kiezen zodat alles vlekkeloos verloopt. Kies als voorgerecht bijvoorbeeld een koud gerecht dat je van te voren kunt bereiden. Voorbereiding is key tijdens een 21 diner! Op Pinterest is veel leuke inspiratie te vinden. Vergeet niet van te voren bij je gasten na te gaan wat hun voedselallergieën zijn. Je wilt natuurlijk niet dat iemand jouw gerecht laat staan.

Kleed de ruimte aan met duurzame versiering

Naast de leuke tafelopmaak moet de rest van de ruimte natuurlijk ook leuk versierd zijn! Afhankelijk van je kleurthema kun je kiezen voor duurzame ballonnen. Ook zijn confettiballonnen of een rose goude glitterslinger leuke manieren om het chic te versieren. 

Kiezen voor duurzame versiering is aanrader bij het geven van een 21 diner, want de ballonnen zijn gemaakt van natuurrubber en deze zijn 100% biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn de slingers gecertificeerd met het fsc-keurmerk. Zo kun je op een milieubewuste manier feest vieren!

duurzame versiering

Geef een herinnering mee

Je wilt deze avond graag blijven herinneren en zo ook jouw vriendinnen. Een leuke 21 diner tip is om foto's te maken met een polaroid camera. Zo kun je aan iedereen een foto meegeven van de avond en heb je zelf een leuke verzameling om later op terug te kijken. Vergeet niet om genoeg foto's in te kopen zodat iedereen er eentje mee naar huis kunt nemen. 

Maak een Spotify lijst aan

Bij een gezellige avond aan tafel hoort een relaxed muziekje op de achtergrond. Je wilt niet dat er nummers afgespeeld worden die niet bij de avond passen, dus zoek van te voren een lijst uit zodat je je hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Op Spotify zijn door anderen verschillende lijsten aangemaakt zoals 'dinner with friends' bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook zelf een lijst samenstellen met jouw favoriete nummers!

21 diner tips: zorg dat je zelf kunt genieten!

Het is jouw avond, dus zorg dat je niet te veel werk in handen hebt. Vraag aan je moeder, vader, broer of goede vriend of ze jou willen helpen het klaarmaken van de gerechten en als ober willen spelen die avond. Zo kun je zelf genieten van de avond!