✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

Bruidskinderen op jouw bruiloft | Wel of geen kinderen bij het trouwen?

Bruidskinderen:
Kinderen zijn hartstikke leuk en schattig, maar krijsende bruidskinderen op je huwelijksdag is dan net toch even iets anders. Wij proberen hier enkele tips te geven om je bruiloft ook voor kinderen zo leuk mogelijk te maken. Dan zal je hopelijk geen kind aan ze hebben en zo kunnen de ouders ook genieten van deze dag.

Kindvriendelijke bruiloftslocatie:
Houd er tijdens de planning al rekening mee dat er kinderen aanwezig zijn. Dus dat het ook wel een kindvriendelijke locatie is. Je wilt bijvoorbeeld niet met hele jongen kinderen dat er een meer op waterplas in de buurt is. Kijk of er bijvoorbeeld ook iets te doen is voor kinderen zodat ze zich ten alle tijden kunnen vermaken. Wat ook erg leuk kan zijn is dat je entertainment regelt voor de kinderen. Denk dan bijvoorbeeld aan een clown, en een springkussen. Succes gegarandeerd.

Trouwakte laten tekenen door de kinderen:
Het is erg leuk om kinderen bijvoorbeeld ook een trouwakte te laten ondertekenen. Dit geld natuurlijk vooral voor jullie eigen kinderen.

Slaapkamer voor kinderen:
Hoe oud zijn de jongste gaten? Denk dan bijvoorbeeld na of er een mogelijkheid is dat zij op een rustige plek even hun middag slaapje kunnen doen!

Loungecafé:
Zijn er jongen tieners op jullie bruiloft ook aan hun kun je denken en probeer ergens een loungehoek voor ze te creeën met alcholvrije cocktails, tijdschriften en enkele games. Deze gasten weten zich vaak zelf goed te vermaken maar zo hebben ze toch een eigen hoekje.

Als laatste zou je voor de kinderen nog kunnen denken aan bijvoorbeeld de catering, denk hierbij aan leuk versierde tafels, maar ook aan bijvoorbeeld de desserts. Als we het dan over het ijs hebben dan kan je denken aan het idee dat ze het zelf kunnen versieren met vruchten, slagroom, m&m's, spekjes enz. Ook leuk is om cupcakes te severen die ze zelf mogen versieren, dit zou je ook als entertainment tussen door op de dag kunnen doen.

Snoeptafel op je bruiloft:
Ook leuk is om een sweettable te maken. Snoep is natuurlijk magisch voor kinderen. Maak een tafel met allerlei leuke glazen potten met verschillende soorten snoep er in. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld snoepkettingen maken en op het einde van de dag kan je misschien een leuk snoepzakje aan ze mee geven.

Denk er goed over na wat je wilt, het is jullie dag, maar een dag met kinderen kan zeker zorgen voor leuke momenten. De keuze is en blijft aan jullie.
Hier onder enkele voor en nadelen, misschien dat jullie er iets aan hebben.

Voor- en nadelen van kinderen op je bruiloft:
Voor bruidsparen is het vaak lastig om te beslissen of ze de kinderen van familie en vrienden willen uitnodigen op hun bruiloft, we hebben hier onder enkele voor en nadelen op een rijtje gezet... maar weet iedereen beslist uiteraard voor zich zelf en niet voor iedereen is een voor en nadeel gelijk.

De voordelen:

  • Kinderen verhogen de cuteness-factor van de trouwfoto's.
  • Je kan kinderen betrekken bij de ceremonie als bruidskind of als ringdrager.
  • Zo kan je ook je eigen kinderen een speciale rol geven op jullie trouwdag.
  • Kinderen zorgen vaak voor entertainment met hun gedrag.
  • De gasten hoeven geen oppas voor hun kinderen te regelen.

Nadelen:

  • Kinderen kunnen gaan jengelen en daarmee de sfeer enigszins verstoren.
  • Ouders moeten hun kroost in de gaten houden en hebben daardoor minder aandacht om plezier te maken.
  • De gasten die kinderen hebben die gaan vaak eerder naar huis omdat de kinderen moe zijn.