✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

Bruiloft tips: 6 tips voor een duurzame bruiloft

Als je besluit om te gaan trouwen moet je erg veel regelen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben wij vijf leuke bruiloft tips op een rijtje gezet om het jou gemakkelijker te maken!

Bruiloft decoratie

Het thema van de bruiloft is een van de eerste dingen waar je een beslissing over neemt. Wist je dat een duurzame bruiloft op dit moment helemaal in is? Je kan ervoor kiezen om je gehele bruiloft te verduurzamen, maar het start al met de bruiloft decoratie. En je decoreert de boel nogal veel bij een bruiloft! Of het nu gaat om duurzame borden, duurzame bekers of duurzame rietjes, met de duurzame bruiloft decoratie van onze site kun je een echte duurzame bruiloft creëren. 

bruiloft tips

Huren of tweedehands

Je ziet het steeds meer: trouwkleding huren. Je betaalt voor de jurk die je na de trouwerij weer terugbrengt naar de desbetreffende winkel, die de jurk daarna weer verhuurt aan een andere bruid. Wil je toch graag een eigen jurk hebben die je - na het grote feest - in je eigen kledingkast kunt hangen? Ga dan eens kijken naar tweedehands jurken. Hierdoor bespaar je niet alleen geld maar het is ook nog eens beter voor het milieu, een handige duurzame bruiloft tip!

Trouwen op één locatie

Vaak vindt de trouwceremonie plaats in het gemeentehuis en reist iedereen vanaf daar naar een tweede locatie waar het feest en/ of de receptie wordt gehouden. Maar tegenwoordig kan het burgerlijk huwelijk op bijna iedere locatie plaatsvinden. Je kunt namelijk een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) inhuren. Het leuke aan een BABS is dat hij of zij met jullie mee gaat naar de plek waar jullie willen trouwen. Dit hoeft dus niet in het gemeentehuis te zijn! Dit scheelt onnodig reizen voor iedereen. 

Milieuvriendelijk trouwvervoer

Als je er toch voor kiest om eerst in het gemeentehuis de ceremonie te houden om vervolgens naar een andere locatie te reizen, kies dan voor een milieuvriendelijk vervoermiddel. Denk bijvoorbeeld aan een fiets of een locatie die makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

milieuvriendelijk trouwvervoer

Catering 

Zodra je aan duurzaam denkt, denk je ook al snel aan eco-vriendelijk, het milieu en aan biologisch. En wanneer je aan biologisch denkt, denk je al snel aan eten. Eerlijke en pure producten die goed zijn voor mens, dier en milieu worden steeds belangrijker en zijn onmisbaar bij een duurzame bruiloft. Gelukkig zien ook steeds meer cateraars dat in waardoor je op jouw trouwerij biologische maaltijden kunt serveren! Zo maak je iedereen blij. 

Oplossing voor een duurzame bruiloft: wedding planner 

Hebben onze bruiloft tips jou nog niet helemaal geholpen en blijf je het lastig vinden om alles eco-vriendelijke te organiseren (of het organiseren van een bruiloft in het algemeen)? Kies ervoor om een wedding planner in te huren. Zij kunnen je deze stress uit handen nemen maar zorgen ervoor dat jij de bruiloft krijgt van je dromen! 

Overige feesten

Naast bruiloft decoratie hebben wij ook een heleboel andere duurzame versiering voor een verjaardag, kinderfeestje, babyshower, geboorte, feestdagen of een 21 diner. Je hoeft geen groot feest te geven om te verduurzamen. Elk feestje telt!