✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

De verschillende soorten bruidsboeketten

Een bruidsboeket maakt je uitstraling helemaal compleet. Maar hoe kies je nou het juiste boekt, of regelt je partner deze? Deze keuze is natuurlijk helemaal aan jullie. Een bruidsboekt is er in allerlei vormen, maten en kleuren.

Soorten bruidsboeketten
Kies je voor een Waterval, of een druppel of ga je toch voor een Biedermeier?
we bespreken enkele voorbeelden met jullie.

Druppelvormig Boeket:
Een druppelvormig boeket zegt het zelf eigenlijk al. Als je naar het voorbeeld kijkt weet je eigenlijk al waarom het boeket  ''druppelvormig'' genoemd word.
Het boeket is bolvormig, maar heeft door de punt een druppeleffect. Deze boeketten kan je in diverse formaten laten maken.

De Biedermeier:
De biedermeier is erg populair onder de boeketten. De biedermeier is bolvormig en kan gemaakt worden van eigenlijk verschillende soorten bloemen. Wanneer je enkel rode rozen zal gebruiken dan blijft de biedermeier klassiek. Gebruik je verschillende bloemen of kleuren, dan word de Biedemeier wat speelser. De bloemen zullen vaak worden samengebonden en de steel kan ook aangekleed worden met lint.

De Waterval:
Dit boeket heeft een wat ruigere vorm. Deze is dan ook wat moeilijker te schikken maar kan een echte eyecatcher zijn. Om een watervaleffect te bereiken rangschik je langstelige bloemen, vaak doormiddel van draad. In dit boeket word vaak de lengte gecreeërd door groen en grassoorten.

De Halvemaan:
Dit boeket zal voornamelijk bestaan uit één mooie bloem of een bloesemtak. Dit is vaak een orchidee. De bloem zal worden gebonden zodat je hem makkelijk met één hand kunt vasthouden.

Minder vaak voorkomende boeket:

Lineair bruidsboeket:
Dit is een groen boeket met weinig bloemen. Het groene heeft eigenlijk een lineaire vorm van bijvoorbeeld een Y-vorm of een ongelijke driehoek. Vaak zullen er 1 of 2 aparte bloemen voor gebruikt worden. Deze compositie zorgt eigenlijk voor een moderne uitstraling.

Bindtechnieken:
Er zijn naast de verschillende soorten boeketten natuurlijk ook verschillende bindtechnieken. Wat zijn de technieken die voor de uiteindelijk look van je boeket zorgen?

Handgebonden boeket:
Een handgebonden boeket is eigenlijk een boeket dat wat losser bij elkaar gebonden is. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling. Het is bijvoorbeeld goed aan te raden om hiervoor bloemen met een dikkere steel te gaan kiezen zodat ze halverwege de dag niet slap gaan hangen.

Draadgebonden boeket:
Bij een draadgebonden boeket zullen ze de bloemen dan op een draad zetten zodat ze mooi rechtop blijven staan. Dit boeket is ietwat zwaarder dan een normaal handgebonden boeket.

Vergeet vooral de corsage niet!
Het dragen van een corsage is zeker weten een traditie op een bruiloft uit het verleden. Het is eigenlijk een klein bloemstukje met een of meerdere bloemen en een groen blad.

Wie draagt een corsage?
Je naaste familie geef je een corsage. Ook de getuigen, de bruidsmeisjes en de ceremoniemeester krijgen er één. Je kunt ook nog altijd bekijken of je de overweging zou willen maken om de bruidsmeisjes bijvoorbeeld een kleine variant van jouw boeket wil geven.

Hoe draag je een corsage?
De vrouwen zullen de corsage met de steel naar boven dragen waar juist de mannen de steel naar beneden zullen hebben. Dit hoeft niet perse gespeld te worden op de jurk maar je kan het mini-bloemstukje ook bijvoorbeeld als vrouw zijnde op een hoed of aan je pols dragen.

Bruiloftsdecoratie met bloemen
Wil je je bruiloft stylen met bloemen dan mogen een aantal belangrijke punten niet ontbreken. Je bruiloft decoreren met bloemen is natuurlijk helemaal geweldig. Bloemen geven de sfeer en mogen niet ontbreken op een trouwdag. Je moet dan natuurlijk niet alleen aan het boeket denken maar bijvoorbeeld ook aan de decoratie bij de ingang, bij de ceremonie, en dan hebben we ook nog de decoratie op de tafels, en mogelijk bij het buffet.

Als jullie de keuze voor bloemen maken op jullie grote dag, dan kan je dit ook allemaal aan de weddingplanner over laten mocht je hier voor gekozen hebben. Zij weten meestal precies waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.
Kies je voor een thema op jullie grote dag, dan kan je hier ook mooi mee spelen met de kleuren en de bloemen op zich. Er is natuurlijk een heel ruime keus op het gebied aan bloemen. Dus voor ieder wat wils toch?!