✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

5 tips voor een duurzaam verjaardagsfeest

5 tips voor een duurzaam verjaardagsfeest

Ga je dit jaar je verjaardag wel of niet vieren, en hoe vier ik een duurzaam feest? Deze vraag stel ik me altijd net te laat. Met als gevolg dat ik in korte tijd veel moet regelen. Van uitnodigingen tot een programma, en wie gaan we uitnodigen? In dit artikel lees je alles om van jouw feest toch nog een knalfuif te maken. Het is immers je verjaardag, een dag om toch even bij stil te staan. In dit artikel lees je vijf tips om een duurzaam feestje te organiseren! 

Uitnodigingen van duurzaam papier
Stuur een kaartje om jouw vrienden en familie uit te nodigen. Gebruik hiervoor papier dat fsc gecertificeerd is. Voor dit papier zijn geen bomen gekapt. Via duurzame kaarten kun je een leuke uitnodiging kiezen om te versturen. 

Duurzame feestartikelen
Een feestje zonder aankleding is eigenlijk niet om aan te zien. Steek wat tijd en energie om van jouw feest een gezellige sfeer te maken. Dit kan heel makkelijk met de duurzame feestartikelen in onze webshop. Kies een keer voor biologisch afbreekbare ballonnen in plaats van plastic ballonnen die slecht zijn voor de natuur. En ga eens na of je ook papieren of stoffen slingers op kan hangen die meerdere jaren mee kunnen. Ook op het gebied van het dekken van de tafel kun je duurzame keuzes maken. Gebruik duurzame rietjes van papier of metaal en kijk eens in je servieskast of je per se nieuwe borden moet kopen.

Een vegetarisch menu
Ben jij een chef-kok? Of sta je uren in de keuken om er ook maar iets van te kunnen maken? Het koken van een verjaardagsmenu kan veel tijd in beslag nemen. Bedenk daarom goed wat je precies wil serveren voor jou gasten. Ga je voor een uitgebreid diner? Of blijft het bij een taart en borrelhapjes? Steeds meer mensen kiezen ervoor om dit vegetarisch te doen. Simpelweg omdat het beter voor het milieu is, maar ook omdat steeds meer mensen vegetarisch worden. Veelal denken mensen dat het koken van een vegetarisch menu veel denkwerk met zich meebrengt. Gelukkig valt dat wel mee! Er zijn namelijk steeds meer vegetarische gerechten en opties in de supermarkt. 

Het aantal mensen 
Je zult er niet altijd even snel bij stilstaan maar ook het aantal mensen dat je uitnodigt is van invloed op hoe duurzaam jouw verjaardagsfeest is. Weeg eens af waarom je iemand uitnodigt? Kijk bijvoorbeeld eerst naar je eerst ring van vrienden, wie zijn de vijf personen die per se moeten komen? Daarna kijk je naar de tweede ring en of je mogelijk nog een derde ring met mensen uit wil nodigen. Maak bewust een keuze om misschien een keer niet de hele buurt uit te nodigen maar alleen je meest hechte vrienden en familieleden. Een moeilijke keuze voor sommigen. Maar het kan zeker ook een verademing zijn… 

Feestje in de natuur
Wat is de plek van jouw feest? Wijk eens af naar buiten! Een feestje in de natuur kost veel minder energie omdat de verwarming niet uren aan hoeft te staan. Naast dat het energieverbruik naar beneden schiet is het ook nog eens heel gezellig. Geef een picknick, barbecue of verjaardag in het park. Kleed het aan met onze duurzame feestartikelen voor buiten. Papieren bekers, papieren borden en bamboe bestek kunnen je enorm helpen om van dit duurzame feestje een succes te maken. Deze artikelen kunnen in de natuur verteren als ze per ongeluk achterblijven.