✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

Een alternatief voor ballonnen en andere plastic feestversiering

Je bent de kluts misschien wel kwijt. Logisch. Mag je nu wel of geen ballonnen op laten? En hoezo kan ik nergens meer plastic versiering in de winkels kopen. De laatste tijd is er een hoop veranderd op het gebied van plastic chemische versiering. De overheid heeft jaren geleden al gesignaleerd dat het kopen van plastic ballonnen, plastic slingers en milieuvervuilende versiering niet meer kan. Het is schadelijk voor mens, die en milieu. Toch werd er overal nog toegejuicht om voor een habbekrats een doos vol met versiering te kopen. Van plastic ballonnen tot goedkope slingers die niet voldeden aan alle eisen. Gelukkig is er in 2021 een halt geroepen tot het verkopen van plastic rietjes en de komende jaren zullen ook plastic ballonnen, slingers en confetti langzaam gaan verdwijnen. Het kan niet langer zo zijn dat deze vervuilende producten zo gemakkelijk gebruikt en weggegooid worden. Het is tijd voor het alternatief, want dat is er inmiddels.

Milieuvriendelijke ballonnen
Wanneer je een ballon oplaat denk je wel twee keer na welke ballon je hier precies voor gebruikt. Tegenwoordig kies je sneller voor een milieuvriendelijke ballon. Een beter alternatief dan de ballon gemaakt van plastic. Milieuvriendelijke ballonnen kunnen veel sneller verteren omdat ze gemaakt zijn van latex. Hierdoor zijn de ballonnen biologisch afbreekbaar. Het verteer proces gaat 50 keer sneller dan bij een normale ballon. Je hebt hier in onze webshop keuze in wel 20 verschillende soorten ballonnen. Al deze varianten zijn vele malen beter voor het milieu dan de 'normale ballonnen'. Ook voor een feest in de natuur of bruiloft zijn deze milieuvriendelijke ballonnen uiterst geschikt. 

Papieren slinger of stoffen slinger? 
Geef je een feest waarbij je de ruimte goed op wil vullen met slingers? Kies dan voor een papieren of stoffen slinger. Deze slingers brengen vele voordelen met zich mee en zijn het alternatief voor een plastic slinger die je na een keer weg kan gooien. Onze papieren slingers zijn gemaakt om na gebruik weer op te kunnen vouwen. Hierdoor kun je jouw slinger jaarlijks meerdere keren hergebruiken. Ook de stoffen slinger is herbruikbaar. Het materiaal van deze slinger zorgt ervoor dat je bij goed weer de slinger ook buiten op kan hangen. Een uitgebreid overzicht van alle slingers vind je hier