✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

Kinderfeestjes tips

Voor een verjaardag pakken we graag groots uit en al helemaal als het om een kinderfeestje gaat. Slingers, ballonnen, snoep, cadeautjes en op pad met je beste vriendjes en vriendinnetjes. Welk kind kijkt daar niet naar uit? Maar ook zonder al dat plastic kan een kind uitkijken naar zijn of haar verjaardag. Er komt veel bij kijken op een kinderfeestje te organiseren en daarom geven wij jou een aantal duurzame kinderfeestjes tips!

kinderfeestje tips

Uitdeelzakjes

Na ieder kinderfeestje worden er altijd zakjes uitgedeeld met snoep en een cadeautje erin. Erg leuk voor de kinderen die zijn uitgenodigd! Echter zijn deze zakjes vaak gemaakt van plastic en belanden ze gelijk in de prullenbak. We nemen ook allemaal braaf onze boodschappentas mee naar de supermarkt dus waarom zullen we ze dan wel kopen voor een kinderfeestje? Gebruik in plaats van de plastic zakjes daarom papieren zakjes. Kunnen ze thuis gelijk in de papierbak! De kinderen zullen geen verschil merken.

Borden, bestek, bekers en rietjes

Tijdens een kinderfeestje gaat er heel veel plastic doorheen terwijl deze plastic varianten er niet per se feestelijk uit zien. De dag begint met een lekker stukje taart op een plastic bordje met een plastic vork en een bijpassende plastic beker (die ze vaak ook nog kwijtraken) en ’s avonds krijgen ze avondeten op plastic borden met plastic bestek. Onze kinderfeestjes tip is daarom om duurzame varianten in huis te hebben. Deze varianten gaan niet alleen langer mee, het staat ook nog eens veel leuker en ze zijn beter voor het milieu. Bij ons kun je bamboe borden vinden maar ook bamboe bestek, bekers en rietjes. Fleur de tafel op met duurzame versiering voor kinderfeestjes!

verjaardagstaart

Activiteiten

Het is altijd lastig om te bedenken wat voor activiteit je gaat organiseren voor een kinderfeestje. Kinderen vinden vaak alles wel leuk dus waarom kies je geen duurzame activiteit voor kinderfeestjes! Ga bijvoorbeeld naar een boerderij waar de kinderen een huifkar tocht kunnen maken, paarden kunnen borstelen of kunnen knutselen met mezenbolletjes. Verder kun je een speurtocht maken of een vossenjacht organiseren. 

Kinderfeestjes tips: versiering

De laatste en ook meteen de leukste van onze kinderfeestjes tips: de versiering. Dit is een item waar kinderen op hun feestje niet zonder kunnen noch willen. Het liefst wil een kind dat het hele huis versierd is met slingers, ballonnen en misschien zelfs wel confetti. Maar dat is allemaal niet zo goed voor het milieu. Vandaar dat wij onder andere biologisch afbreekbare ballonnen, vilten slingers en duurzame confetti aanbieden. Net zo leuk!