✓ Vandaag besteld = Vandaag verzonden! | ✓ Gratis verzending vanaf €19,95

Wij doneren 1% van onze omzet aan The Ocean Cleanup

Duurzame versiering heeft als doel een maatschappelijke bijdrage te leveren. Wij willen aantonen dat je anno 2021 duurzaam een feest kan organiseren. We hopen dat jij hier aan wil bijdragen door te kijken naar hoe je jouw feest, verjaardag of activiteit op een duurzame manier kan vieren. Er zijn tegenwoordig steeds meer oplossingen en ideeën bedacht waarbij feest vieren en milieu samen kan gaan. We hopen je met ons concept te kunnen inspireren. 

Ocean Cleanup 
Misschien heb je het project The Ocean Cleanup wel eens eerder gezien. In 2012 ontwierp uitvinder en milieuactivist Boyan Slat een methode om plastic afval uit de zee te vissen. De methode houdt in dat er een groot opbergsysteem in de zee of oceaan wordt geplaatst. Het enorme apparaat heeft opvang armen om de plastic bij elkaar te rapen. Dit plastic wordt bij elkaar opgehaald en met een grote tanker opgeslagen. Het plastic afval wordt hierna gerecycled waarna er nieuwe producten van gemaakt worden. 

Het probleem is enorm
De plastic soup in onze zeeën wordt steeds groter. Op dit moment ligt er 150 miljoen ton plastic in de zee. De gevolgen zijn enorm omdat het microplastic en gif in het voedsel van dieren belandt. Hierdoor sterven 100 miljoen dieren jaarlijks. Naast dieren die sterven door plastic van mensen is er ook steeds minder koraal. We kunnen dit probleem niet meer ontwijken maar moeten stappen zetten om te kijken waar we kunnen bijdragen om de plastic soup te verminderen. 

We doneren 1%
Om bij te kunnen dragen aan dit prachtige initiatief doneert Duurzame Versiering jaarlijks 1% van de winst aan The Ocean Cleanup. Met dit geld kan de stichting het project verder ontwikkelen voor een schonere oceaan. Wij willen jou heel erg bedanken voor jouw hulp en bijdragen.