✓ Besteld voor 16.00 = vandaag verzonden (op werkdagen) ✓ Gratis verzending vanaf € 25

Over ons

Over ons
Vraag jij je soms ook af waarom je om de zoveel meter plasticafval vindt in de natuur? Wij wel. En daar zijn we klaar mee. Want dit zou toch helemaal niet moeten? In 2020 tijdens de corona crisis zijn wij gaan nadenken over hoe dit anders kan. Verantwoord feesten zonder plastic met duurzame producten. Wij geloven dat jij de verandering bent die je zelf wil zien. Maak het verschil, ook al denk je dat de impact klein is! 

Onze missie
Wij vinden dat iedereen onbezorgd feest moet kunnen vieren. Zonder de hele tijd na te denken of je het juiste doet. Met onze duurzame feestversiering helpen we je een klein handje. Vier feest én denk aan het milieu! Dat kan toch prima samen? 

 

Waarom duurzame feestversiering?
Jaarlijks schaden mensen het milieu met 35 tot 140 miljoen kilo zwerfafval. Dit afval belandt daar omdat we het niet opruimen, het vergeten of per ongeluk verspreiden. De schade is enorm. Natuurgebieden kunnen steeds moeilijker herstellen en ook dieren ervaren steeds meer hinder van afval dat door mensen wordt verspreid. Jaarlijks stikken miljoenen dieren in plastic dat mensen achterlaten in de natuur. Ballonnen, slingers en andere feestversiering hebben hier een groot aandeel in. Dieren raken verstrengeld in linten die aan ballonnen zitten en zien stukjes ballon aan voor voedsel waardoor zij later zullen sterven. Om nog niet na te denken over de berg aan mondkapjes die inmiddels overal zijn achtergebleven. Lees hier meer over ons. 

Over onze producten
Met veel plezier gaan we voor jou op zoek naar de meest duurzame feestversiering. Samen gaan we de strijd aan tegen plastic! Lees hier per product terug waarom het product precies duurzaam is: 

Biologisch afbreekbare ballonnen
In de webwinkel zijn diverse ballonnen verkrijgbaar. Alle ballonnen zijn biologisch afbreekbaar. Dit houdt in dat de ballonnen van natuurrubber zijn gemaakt. Dit materiaal wordt duurzaam gewonnen en is goed verteerbaar. Het zorgt ervoor dat een ballon net zo snel afbreekt als een blad in de natuur. 

Vlaggenlijn en slingers
De vlaggen en slinger in zijn gemaakt van papier. Deze producten zijn gemaakt van een papiersoort met het fsc keurmerk. Papier dat gemaakt is met dit keurmerk komt uit een verantwoord beheerd bos, hierbij zijn alle schakels in de handelsketen gecertificeerd. Het is stevig papier en duurzaam. Sommige papieren vlaggen en slingers hebben een coating. De coating die op de vlaggen en slingers zit is niet duurzaam. 

Geen plastic
Met onze duurzame feestversiering lijn hebben we de eerste stap gemaakt om plastic verbruik in de feestbranche te verminderen. In vergelijking met andere winkels hebben wij voor 99% minder plastic gebruikt dan een vergelijkbaar schap in een feestwinkel of supermarkt. En natuurlijk zoeken wij dagelijks naar nog duurzamere producten.

Duurzame feestverpakking 
Dit hebben we behaald door als eerste stap al het plastic van de productverpakking te vervangen voor papier. Op dit moment is het een mix van gerecycled, recyclebaar, en papier met het FSC keurmerk. Ook de inner verpakkingen zijn zo veel mogelijk gewijzigd van plastic naar papieren verpakkingen. We sturen alle artikelen in een duurzame verpakking en verzenden dit via PostNL co2-neutraal naar je toe. 

Materiaalkeuzes 
Verder zijn we ook in de materiaal keuze van de producten zelf hier heel bewust mee bezig geweest en waar mogelijk de meest duurzame variant gekozen. Zo vind je geen plastic slingers, maar papier en zijn onze ballonnen biologisch afbreekbaar. Echter zetten we ook in op voorlichting, zo vind je op de verpakkingen afvalwijzers en zijn de ballonnen voorzien van een “Bin it, don’t let go” waarschuwing. Ook hebben we de verpakkingen voorzien van leuke hergebruik tips, zoals een spelletje, cadeaulabel of kaartje.  

In de toekomst hopen wij nog verdere stappen te kunnen nemen richting duurzaamheid, zoals zo veel mogelijk FSC papier gebruiken en zullen we doorlopend de ontwikkelingen van materialen op het gebied van duurzaamheid blijven volgen. Bijvoorbeeld door steeds meer te kiezen voor producten op basis van biologische inkt.

Fabrieken
Onze producten worden in Nederland of Polen gemaakt. De fabrieken waar wij mee werken zijn BSCI gecertificeerd. Dit initiatief houdt in dat deze 
bedrijven zich inzetten voor goede arbeidsomstandigheden. 

Onze contactgegevens
Duurzame versiering
info@duurzameversiering.nl
Fonteinland 7E-21, 8913 CZ Leeuwarden

Feestversiering duurzaam